lauantai 14. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakka

Tänä viikonloppuna Koivulan emäntä on kiinni töissä. Ennen iltavuoroa ehti hyvin kuitenkin puuhastella. Ulkona oli kylmä ja tuulinen keli, joten piti puuhastella sisällä. 

Ja mikäs sen mukavampaa sisäpuuhastelua on kuin leipominen. 
Tämän hetken ykkösherkku on kyllä raparperi. 
Oon tehnyt jo pariakin erilaista, 
mutta mulle niin perinteistä piirakkaa, joten päätin kokeilla jotain uutta. 
Googletin raparperileivonnaisten ohjeita ja siitähän se idea sitten lähti. 

Raparperi-marenkipiirakka!


 Ja vei oikeasti kielen mennessään. Tästä tulee niin mun suosikki!
 Tykkään muutenkin tehdä piirakkaa aina pellillisen kerrallaan. 
Koivulassa kun käy edelleen aika useasti kahvitteluvieraita, 
niin pakkasesta löytyy aina jotain kastamista. 
Pyöreän vuuan kanssa on ankea pakastaa, 
kun sitten pitää ottaa koko piirakka kerralla sulamaan.

Kuvat on kännykkälaatuisia, kun kamerassa oli akku loppu.

  "Pienet" palat sitä jo isännän kanssa päiväkahveella maisteltiin :) 

Ja tässä vielä ohje, joka löytyi täältä

Raparperi-marenkipiirakka

 175 g voita
150 g sokeria
3 tl vaniljasokeria
veitsenkärjellinen suolaa
3 keltuaista
250 g vehnäjauhoja (laitoin 4,5dl)
1,5 tl leivinjauhetta
4 rkl maitoa (laitoin lorauksen täysmaitoa)
500 g raparperin paloja

3 valkuaista
200 g sokeria

100 g murskattuja hasselpähkinöitä (laitoin mantelilastuja)

Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon.
Lisää kuivat aineet, mausteet ja maito.
Levitä taikina uunipellille ja sen päälle raparperin palaset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja levitä se piirakan päälle.
Ripottele vaahdon päälle pähkinät.


Paista 200 asteessa  35 min. 


Liljat on kuvattu työpaikan pihalta.

Herkullista viikonvaihdetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti