sunnuntai 19. elokuuta 2012

Purkuhommia

Nytpä se sitten lähti. Se takka. Homma ei loppujen lopuksi ollutkaan ihan niin mahdoton kun ajateltiin. Ja niin kuin isäntä tuumasi, oli muuraaja ajatellut purkajaa, kun oli laittanut tiilet niin heppoisesti kiinni :) Homma kävi niin nopeasti, etten ehtinyt edes montaa kuvaa napata.



tehtiiin kaasukammio ja heitettiin tiilet suoraan ikkunasta 


vanhaan lantakärryyn (linssilude taas kehissä)


luukuissa ja pohjassa oli ehkä kovin homma 



tummalta näyttää tulipesän kohdalta 

Nyt täällä sitten pähkäillään hirmuisesti, että millainen se uusi takka on. Sitä kun pitäis pian jo alkaa rakentelemaan, varsinkin jos kelit viilenee. Samalla vaihetaan noi seinät, kun ne on niin tummat. Tulis vähän valoo tähän tupaan.



6 kommenttia:

  1. O-ou, ei teilläkään päätä palele ryhtyä isoihin operaatioihin. Onpa virkistävää huomata, että ei olla ainoita "hulluja". Jännittävää nähdä, millaiseen takkaan päädytte.

    Meillä on samanlaista mäntypaneelia seinissä. Maalattiin kaikki (katot myös, karmea työ!) kolmeen kertaan kuultovalkoisella. Lopputulos on tosi kiva. Puunsyyt kuultaa vähän läpi, mikä antaa tunnelmaa, mutta tupaan saatiin valoisuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista kuultovalkoista mekin ajatellaan, mutta varmaankin vedetään uudet paneelit, kun nää on jo niin täynnä kaikkia jälkiä, tummentumia yms. ja samalla saatais sitten sähköjohdotkin piiloon.

      Poista
  2. Työkaveri kertoi että olivat vetäneet kuulto_vahaa_ 3-4 kerrosta .. ja nyt 5:n vuoden jälkeen alkaa paistaa männyn keltaisuus läpi. Kuulemma järjettömän työläs vaihtoehto. Meillä kuulto_lakka_ on kyllä pysynyt ihan kivasti valkoisena, mutta ei sillä saa sähköjohtoja piiloon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei meille ainakaan mitään vahaa laiteta, taitaa olla aika kallistakin. Helpommalla varmaan päästään kun vetäistään kokonaan uudet paneelit (ne sähköt!). Kylmän kuistin seinät ajattelin kyllä maalata. En tiedä sitten pitääkö siihen olla joku kylmän kestävä maali.

      Poista
  3. Meillä ainakin on kestäny ihan normi maali kuistin seinillä. Yli -20c pakkasilla otetaan patteri pois päältä ja viime talven kolmenkympin pakkasilla siellä oli se pikkasen vajaa -20c pakkasta. Mikähän olis ollu tämän kesän lämpöennätys siellä... +36c??? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehkäpä mäkin koitan ihan normilla maalilla. Meillähän ei kylmässä kuistissa ole edes pattereita. Joo tänä kesänä on kyllä ollu tukalan kuumia kelejä :) :)

      Poista