sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Sähkötaulu ja liesituuletin

Koivulaan ei nyt justiin kuulu juurikaan mitään uutta. Tai no, viime viikonloppuna ahkera sähkäri vaihtoi meille uuden sähkötaulun, ihanaa! Se on niin nätin pieni. Vanhaan sulakehirvitykseen verrattuna. Kiitos siitä!

vanha sähkötaulu

uusi.

Liesituuletin hankittiin viimeinkin keittiöön. Tarkoituksena oli hommata huippuimurisysteemi, jolla voisi myös kylppäristä vetää kosteutta. Toteutus olisi kuitenkin aika suuritöinen ja hinnakaskin, joten säästettiin nyt sitten ja hankittiin aktiivihiililiesituuletin, väliaikaisesti toivon mukaan... kaupassa se näytti ihan siistiltä, oli pienimpiä mitä kaupassa oli. Mutta kotiin tuotuna se on kyllä melko iso. Vitsailtiinkin merkkiin viitaten, että kyseessä on melkoinen Frankensteinin hirviö... :) Ehkä se tuossa menee. Jospa ei jatkossa ihan kaikki kaappien päällä olevat esineet olisi niin rasvaisia.Eteisremontti on tuumailutauolla. Vielä olis sellaiset kahdeksan viikkoa kuivumisaikaa jäljellä!


3 kommenttia:

 1. Heip, pitikö kaikki sähkökaapista lähtevät sähköjohdot myös uusia aina seuraavaan pistorasiaan tai katkaisijaan asti?
  Tällaisen kommentin sain sähkömieheltä kun utelin oman vanhan sähkökaapin vaihtamista.

  VastaaPoista
 2. Ei yleensä sähkökeskuksen vaihdon takia tarvitse kaapeleita uusia. Tässä tapauksessa tosin suurin osa syöttökaapeleista uusittiin samalla, kun uusittiin keittiön ja eteisen sähköt. Vanhoja kaapeleita taitaa olla ehkä 3 kappaletta, jotka tullaan myös uusimaan tulevaisuudessa, vai mitä Eena? :)

  Sähkömiehesi ilmeisesti meinaa tuolla kaapeleiden vaihdolla sitä, ettei vanhat johdot ole riittävän pitkät uuteen keskukseen? Vanhat johtimet voi kyllä myös jatkaa riviliittimillä keskuksen sisällä, kunhan vain kaapelit yltävät uuden keskuksen sisään. Keskuksen vaihdossa kannattaa ottaa huomioon myös se, että nykyään uusissa keskuksissa on paljon vikavirtasuojilla varustettuja johdonsuojia, niin ne ei oiken tykkää toimia vanhojen sähköjen kanssa. Esimerkiksi vanhat maadoitetut pistorasiat on tehty monesti niin, että syöttökaapelissa on vain vaihe- ja nollajohdin ja "nollaus" suojakoskettimeen on tehty pistorasiassa lenkittämällä nollaliitin suojakosketinliittimeen. Tälläisissä tapauksissa ei riitä ainoastaan pelkkä syöttökaapelin vaihto, vaan tällöin on vaihdettava kaikki pistorasiaryhmän kaapelit. Vikavirtasuojan jälkeen kun nolla- ja suojajohdin ei saa olla kytkettynä yhteen missään kohdassa.

  Koivulassa taitaa olla kyllä jo suurin osa koko talon kaapeleista jo uusittu, tai ainakin sitä on kymmeniä metrejä vedetty lisää :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vaan sähkäri tyhjentävästä vastauksestasi. Ja juu, kyllä koivulaan vaihdetaan loputkin vanhat johdot sitä mukaa kun sähkäri ehtii hommia tehdä :)

  VastaaPoista