maanantai 13. elokuuta 2012

Hyviä ja huonoja uutisia

Lauantaina purettiin olohuoneen takasta tulipesä, joka siis oli hajoamispisteessä. Ajateltiin, että pelkkä sisuksen uusiminen riittää ja säästytään isolta työltä. No kuten arvata saattaa, ei menny ihan niin kuin Strömsössä... eilen kävi yksi kylämme muurarisetä katsomassa ja suoraan kysymykseen saatiin suora vastaus: matalaksi koko uuni! Turha tehdä kova työ sisuksen kanssa kun ulkokuorikin on kuitenkin ihan siinä ja siinä alkaako halkeilemaan. Niinpä.Voi ei. 

Asiaa sitten jonkun aikaa sulateltuamme aloimme nähdä asian valoisat puolet! Me saadaan uusi takka! Ja siihen leivinuuni! Ja ehkä vielä vesikiertosysteemit niin, ettei talon toiseen päähän tarvitsekaan tehdä takkaa. Säästymme siis toiselta muurausoperaatiolta ja ennen kaikkea puiden kantamiselta kahteen paikkaan. isäntähän ne likasimmat hommat teki...

minä vain viskelin tiiliä ikkunasta. Hmm..tosi fressi työmies :)sotkua vähän tuli
Tänäaamuna koin kauhunhetken puutarhassa. Katselimme naapurin kanssa puutarhani "loistoa" (heh heh..) ja naapuri huomasi Angervopuskassa tälläisen:


Hyi kamala! Säikähdin niin, että valahdin ihan kalpeaksi. Hiiret, myyrät, madot, ampparit, hämähäkit ym. ällötykset kestän, mutta en toukkia! Niissä on jotain todella kamalaa ja tässä varsinkin, kun sillä oli tollainen piikki pystyssä valmiina iskemään myrkkyä suoraan minun tai kissojeni sydämiin. Ehkä vähän liioiteltua ja ehkä olen katsonut liikaa kauhuelokuvia tappajatoukista, mutta kamalaa silti!!!! 
Netti onneksi pelasti ja kertoi että kyseessä on sireenikiitäjän toukka. Eli ihan suomalainen eikä mikään trooppinen tappaja niin kuin luulin. Huh. Ruokahalut on kyllä tältä päivältä menneet. 

5 kommenttia:

 1. Tässähän tulee ihan itellekin kaipuu maalle kun teidän Koivulaa kattelee ;). Kyllä mä oon niin onnellinen teidän puolesta kun tuon paikan saitte! Ja kaikkeahan te ootte jo puuhanukin sielä, hiljaa hyvää tulee. Rentouttava näköinen koti ja pihapiiri teillä, ei voi muuta sanoa ;D.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos :) :) Aina ei tunnu kovin rentouttavalta, kun miettii tuota tekemättömien töiden listaa... No, onneksi sattuu olemaan sellainen luonne, ettei oo niin väliä vaikkei kaikki olisi nyt ihan viimeisen päälle.

  VastaaPoista
 3. Tekkee vaan, joskus valmistuu :) Mulla on sama toukkakammo. Onpa jättimäinen hirviö, iik!

  VastaaPoista
 4. Eikä, ihan kade - olen aina pikkupojasta lähtien halunnut nähdä sireenikiitäjän toukan. Pienen perhosharrastelijan kolme unelmaa olivat 1) Ritariperhosen, 2) Pääkallokiitäjän ja 3) Sireenikiitäjän toukkineen saaminen kokoelmiin. Teidä pihapiiri on pyhä!

  VastaaPoista
 5. Miten joku voi olla kade tollasesta matosesta :) No okei, harrastusmielessä ehkä ymmärrän.. Justiin eilen kaveri laitto kuvaviestin; niiden sireenipuskassa oli ollu samanlainen toukka, ne asuu kilsan päässä meiltä. Kai niitä täälläpäin on nyt sit ihan riesaksi asti!

  VastaaPoista